Om Superglamnews.com

Litt om meg

Jeg er en kvinne født i 1981, oppvokst og bosatt i Oslo. Av utdanning har jeg Bachelor i økonomi, og en halvferdig Master som jeg ikke ser enden på foreløpig. Yrkeserfaringen er noenlunde variert, men mest på grunn av deltidsjobber tidlig i voksenlivet. Av det mer karrierepregede så jobbet jeg i temmelig nøyaktig 8 år med økonomisk rådgivning for privatpersoner i bank. På sett og vis er jeg ganske opptatt av økonomi, men ikke på en faglig og nerdete måte. Mer med det perspektivet at sunn økonomi er viktig for et bedre liv, og som en vaksine mot bekymringer.

Grunnleggende økonomisk kunnskap er viktig, og noe jeg synes burde vært en større del av læreplanen i grunnskolen. Slik sett er kanskje min blogg et knøttlite bidrag, i påvente av endringer i norsk utdanning.

Om bloggen min

Her skriver jeg artikler om de lånene de fleste av oss kommer borti, og om de vanligste spare- og investeringsformene. Det vil si at du kan for eksempel forvente en gjennomgang av hvordan du får lån til bolig, hva boliglånet kommer til å koste deg, hvordan du bør betale det ned, og hvordan du forhandler eller shopper deg til bedre renter. Det kan komme tilsvarende gjennomganger på andre låneprodukter også, som billån og forbrukslån. På temaet sparing og investering kan det komme vurderinger av tilbud der også. Jeg vil nok likevel fokusere mest på hvilke spareformer som passer best utifra ulike økonomiske ståsted. Det som lønner seg for en student er ofte ganske annerledes enn for en person med nedbetalt huslån og høy inntekt.

Håper du liker bloggen og finner noe du har nytte av her!